NK Indoor atletiek

De opmerkelijkste prestatie bij de NK indooratletiek kwam dit weekeinde op naam van Patrick van Balkom. De relatief onbekende sprinter van het Utrechtse Hellas won gisteren de 200 meter in 21,33 op de slotdag van de nationale titelstrijd in Den Haag. Daarmee bleef Van Balkom zevenhonderdste onder de limiet voor uitzending naar het EK indoor, van 8 tot en met 10 maart in Stockholm.

Ook kogelstootster Corrie de Bruijn maakte indruk. De atlete uit Hardinxveld-Giessendam verbeterde zaterdag haar eigen nationale indoorrecord met maar liefst zes centimeter tot 18,12 meter. Met de worp voldeed ze aan de eis (17,90) voor deelname aan de EK. Na afloop verklaarde De Bruin af te zien van een optreden in de Zweedse hoofdstad. Met het oog op de Olympische Spelen in Atlanta geeft de pupil van broer Erik de voorkeur aan het buitenseizoen.

Bij het polsstokhoogspringen evenaarde Laurens Looije zaterdag zijn nationale record. De oud-wereldkampioen bij de junioren kwam tot 5,50 meter. De EK-kwalificatienorm was bepaald op 5,55 meter, maar de KNAU besloot gisteren zowel Looije als nummer twee Tamminga te selecteren voor het driedaagse evenement in Zweden.

De Nederlandse afvaardiging bij de EK indoor: Van Balkom (200 m), Jongmans (800 m), Van Helden (800 m), Jaklofsky (vijfkamp), Looije en Tamminga (polsstokhoog).

    • Mark Hoogstad