...en behoeften van ex-leden nog minder

Net op tijd, twee dagen voor het debat over het Kamersalaris, deponeerde de vereniging van oud-Kamerleden een brief bij hun aspirant-leden. Met die brief vraagt de vereniging aandacht voor de veranderde pensioenaanspraken, die de nieuwe regeling zou hebben voor gewezen parlementariërs. De Tweede Kamer kon die vorm van belangenbehartiging niet waarderen, terwijl de vereniging van oud-leden er aleen op wilde wijzen dat de Kamer voorbij is gegaan aan de positie van oud-Kamerleden.

“Het was een 'wij maken u erop attent'-brief”, legt bestuurslid Erwin Nypels, vroeger Kamerlid voor D66, uit. Hij heeft inmiddels duidelijkheid over de financiële positie van de leden van zijn vereniging: ze krijgen er helemaal niets bij. En dat terwijl enkele van de 250 leden volgens Nypels in 'behoeftige omstandigheden' verkeren. Een Tweede-Kamerlid is een hele meneer, voor een ex-Kamerlid ligt dat soms kennelijk anders.(RG)