Ajax-Heerenveen

Na een aarzelend begin riep het spel van Ajax tegen Heerenveen bij vlagen herinneringen op aan de vorm van 1995. De individuele klasse van de Amsterdammers gaf de doorslag. Kluivert zorgde voor 1-0. Ronald de Boer had geluk dat zijn vrije trap via de binnenkant van de paal in het net ketste, 2-0. Na vijftien seconden in de tweede helft profiteerde Peter Hoekstra van de aanpassingsproblemen van de Friese invaller Ronny Venema: 3-0. De vierde treffer kwam tot stand door een slim overstapje van Kluivert, die daarmee Kanu in de gelegenheid stelde voor 4-0 te zorgen. Blind maakte 5-0, Kluivert 6-0. Daarna verslapte de concentratie bij Ajax en kon Romeo Wouden twee keer tegenscoren. In het laatste kwartier maakte de 19-jarige linksbuiten Dave van den Bergh een weinig opzienbarend competitiedebuut voor Ajax.

    • Erik Oudshoorn