Take That!

Mijn ouders zijn abonnee op uw blad. Ik lees deze krant dus ook dagelijks. Aan populaire jongerenbandjes besteedt u weinig aandacht, en als u dat al doet is dat vaak zeer negatief. Slechte recensies zijn vaste prik bij u. Maar nu had u geen recensie gegeven, totaal geen aandacht besteed aan het concert van Take That op 16 maart 1995. Natuurlijk kunt u niet alle concerten bezoeken, maar dit was wel een bijzonder, zelfs twee keer uitverkocht.

En nu heeft de band vorige week gemeld dat ze ermee ophoudt en heeft u op de binnenlandpagina een groot stuk geplaatst waarin u toont hoe blij u wel niet met dit nieuws bent (17 februari). Dit vind ik een slechte zaak. U moet objectief nieuws brengen. In dit stuk stonden verscheidene uitspraken die niet eens kloppen.

Ik citeer: “Muzikaal stelde Take That inderdaad weinig voor”. Dit vind ik nogal een sterke uitdrukking voor een groep die wel zeven keer nummer één in Engeland werd. “Beroemd werden ze wel, eer behaalden ze niet”. Ze hebben toevallig wel veel muzikale prijzen gewonnen over de hele wereld. Mensen uit de muziekwereld spreken over een groot verlies.

Dit moest ik even kwijt.

    • Hanneke Bruinsma