Ronaldo komt dit seizoen niet meer in actie

ROTTERDAM, 24 FEBR. Ronaldo komt dit seizoen niet meer voor PSV in actie. De Braziliaanse voetbalspits ondergaat volgende week een operatie aan zijn rechterknie.

Tijdens die ingreep zal kalkafzetting in het gewricht worden verwijderd. Met de revalidatie is een periode van drie tot vier maanden gemoeid. “Heel vervelend, maar niet rampzalig”, noemt trainer Dick Advocaat de langdurige absentie van zijn 19-jarige sterspeler. Na de ochtendtraining van gisteren volgde overleg tussen Ronaldo en de medische en technische staf van PSV. Tijdens het onderhoud werd besloten om tot operatie over te gaan. “Met rust alleen zouden zijn klachten niet verdwijnen”, stelt Advocaat. De eerste problemen bij Ronaldo openbaarden zich eind vorig jaar. Clubarts Van den Hoogenband constateerde groeistoornissen in beide knieën. Met rust en een aangepast trainingsschema, dat voornamelijk bestond uit aquajoggen en rekoefeningen, probeerde de medische staf van PSV de klachten bij Ronaldo weg te nemen. Doel van het revalidatieschema was de eerste wedstrijd tegen Barcelona op 5 maart in de kwartfinales van het toernooi om de UEFA-beker. Ronaldo speelde dit seizoen maar zeven volledige competitiewedstrijden voor PSV.