Ramsj

G.T. HANEVELD: Het mirakel van hart

Gebonden, Ambo 1991, van ƒ 65,- voor ƒ 24,50. De Slegte.

Over de bouw en functie van het hart is eindeloos getheoretiseerd. Zo dacht men dat het de bron van de menselijke warmte was, de innerlijke zon. In deze aantrekkelijke, degelijke studie beschrijft Haneveld de cultuurgeschiedenis van dit vitale orgaan. Maakt deel uit van de reeks 'Bronnen van de Europese cultuur', waarvan ook de volgende delen bij De Slegte liggen: G.J.M. Bartelink: De bloeiende woestijn. De wereld van het vroege monachisme (voor ƒ 14,90); Edward James: De Franken (voor ƒ 24,50); Pierre Grimal: Tacitus (voor ƒ 29,50) en Tussen twee ruiters (voor ƒ 19,90) van M.A. Wes, een studie over de invloed van de Oudheid op de grote Russische schrijvers uit de periode 1700-1855. De hele reeks is verzorgd uitgegeven.

    • Ewoud Sanders