Nyqvist weg bij VSN Groep

Mr. C. Nyqvist treedt met ingang van 1 maart terug als voorzitter van de raad van bestuur van de VSN Groep.

De topman van het busbedrijf heeft dat vrijdagavond besloten na urenlang overleg met de raad van commissarissen. De commissarissen vinden Nyqvist niet langer de juiste man op de juiste plaats om het bedrijf te leiden dat vrijwel al het streekbusvervoer in Nederland verzorgt. De raad van commissarissen heeft de bestuursvoorzitter een financiële regeling aangeboden voor zijn vertrek; beide partijen zijn daarmee uiteindelijk akkoord gegaan. Zij noemen het overleg van vrijdagavond “constructief” en weigeren verder ieder commentaar. Nyqvist probeerde deze week nog tevergeefs een ontslag te voorkomen bij de kort-gedingrechter. Binnen het concern was veel steun voor de man, onder meer van de ondernemingsraad en van de directeuren van de aangesloten busbedrijven.