Zjirinovski: Buchanan 'wapenbroeder'

MOSKOU, 23 FEBR. De Russische ultra-nationalist Vladimir Zjirinovski heeft gisteren Pat Buchanan gefeliciteerd met zijn zege in de voorverkiezingen van New Hampshire en Buchanan daarbij bestempeld als zijn “kameraad en wapenbroeder”.

In een verklaring liet Zjirinovski weten de denkbeelden van Buchanan ten aanzien van joden, protectionisme en “de nationale bevrijding” te delen. “U hebt gezegd dat het [Amerikaanse] Congres 'door Israel bezet gebied' is. We kennen hier in Rusland dezelfde situatie,” aldus Zjirinovski in zijn gelukwens. Ten aanzien van de joden merkte Zjirinovski op: “De Verenigde Staten en Rusland zijn geen vrije maar bezette landen. Om te overleven zouden we een deel van het grondgebied van de VS en Rusland kunnen afstaan voor de vestiging van deze kleine maar lastige stam.”

Zjirinovski tekende verder aan dat “democraten en communisten” ophef maken over Buchanans zege. “Dat is een nieuw bewijs dat de democraten en communisten vijanden van de natie zijn”, zo vond hij. (AP)