Netto resultaat Eriks bijna 15 procent hoger

Eriks (technische-handelsonderneming) heeft zijn resultaat over het afgelopen jaar vergroot met 3 miljoen tot 23,2 miljoen gulden, zo blijkt uit voorlopige cijfers van de directie. De winststijging is sterker dan verwacht. Over de eerste zes maanden steeg de netto winst met 14,6 procent. Voor heel 1995 voorzag Eriks destijds een “duidelijk” hogere winst, een omschrijving die een 7 tot 12 procent hogere winst suggereert.

Eriks vergrootte zijn omzet vorig jaar met bijna 13 procent van 380 miljoen tot 428 miljoen gulden. Ook het aantal werknemers nam toe, van 1.020 tot 1.114. Het bedrijf meldt een ruim 20 procent hoger bedrijfsresultaat van 35,8 miljoen gulden. Daarnaast nam het saldo van de financiële baten en lasten toe van 1,8 miljoen tot 1,9 miljoen gulden.

Een deel van de extra winst belandt echter in de staatskas wegens verhoogde belastingdruk. Eriks draagt over 1995 14 miljoen af tegen 11,1 miljoen gulden het voorgaande jaar.

De toename van de omzet schrijft Eriks gedeeltelijk toe aan de overname van A.W. Schulze per 1 januari 1995. De omzetgroei op eigen kracht bedroeg 7,4 procent.