Foto

Foto: De Parijse autosalon van 26 september 1946 toonde het publiek een nieuw wagentje van Renault, de 4CV. Ze waren allemaal zandgeel, want uit de oorlog was veel lak over die was bestemd voor de voertuigen van het Afrika-korps. Van de 4CV (het 'viertje') zijn er tot juli 1961 meer dan een miljoen gemaakt. Japan en de VS waren belangrijke markten. Hoewel de bezetter het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe auto's uitdrukkelijk had verboden, hadden Louis Renault en zijn ontwerpafdeling jarenlang gestudeerd op het nieuwe type met het karakteristieke front en achterwerk. De salon van Genève beleeft binnenkort de wederopstanding van het 'viertje' met een conceptcar, de Fiftie. Wat vroeger plaats bood aan een kinderrijk gezin, wordt nu een comfortabele twee-zitscoupé met 'standaard' een picknickmand in de kofferbak. Voor het interieur zijn natuurlijke materialen gebruikt met deurpanelen van rotan en stoelbekleding van linnen en katoen. Nieuw is ook linoleum vloerbedekking. Het grote zonnedak doet denken aan de roldaken, waarvan sommige van zijn voorgangers waren voorzien.