Flinke winstdaling Van Dorp Groep

De problemen bij de produktie van agenda's hebben geleid tot een flinke winstdaling bij Van Dorp Groep, leverancier van kantoorartikelen. De winst liep met ruim 34 procent terug van 3,8 miljoen gulden in 1994 tot 2,5 miljoen gulden vorig jaar. Van Dorp kondigde vorige maand al aan dat het resultaat was verslechterd door de problemen bij de agendafabriek Van Rijmenam in Den Haag.

De twee jaar geleden door Van Dorp overgenomen agendafabrikant nam vorig jaar te veel opdrachten aan, waardoor in het vierde kwartaal grote produktieproblemen ontstonden. De omzet in de sector Agenda's steeg weliswaar met 5 procent tot 48,9 miljoen gulden, maar het resultaat bleef ver achter bij de verwachtingen.

De omzet van de hele groep steeg licht tot 251,7 miljoen gulden. Van Dorp wil een dividend uitkeren van 0,65 gulden per aandeel tegen vorig jaar een gulden.