Voorkeur theater

PENDELEN Verrassende onzin van de veelbelovende komiek Reinder van der Naalt. 23 febr Goirle Jan van Besouwhuis, 28, 29 febr Rotterdam Zuidplein.

KAT OP EEN HEET ZINKEN DAK Van Tennessee Williams. Een prachtig gespeelde, explosieve voorstelling over hoe kinderen en ouders elkaars levens kunnen ondermijnen. Een voorstelling met de kracht van een tijdbom, meeslepend gespeeld door oa Dries Smits als de vader, Katelijne Verbeke als zijn dochter en Koen De Stutter als de aan de alcohol verslaafde zoon. 27 febr Emmeloord 't Voorhuys, 28 febr Tilburg Stadsschouwburg, 29 febr Wageningen Schouwburg Junushoff.

EN VLIEGWERK Gave show van Brigitte Kaandorp over huiselijk geluk, met hilarische verhalen en veelzijdige muziek. 27 t/m 29 febr Den Haag Diligentia.

NEE, NEE EN NOG EENS NEE! De tweede solo van cabaretière Lenette van Dongen wekt hilariteit door de herkenbaarheid. 23 febr Winschoten De Klinker, 24 febr Alphen a/d Rijn Parktheater, 27 febr Venray Streekschouwburg, 28, 29 febr Arnhem Stadsschouwburg.

KAGUYAHIME Tot groot genoegen van velen brengt het Nederlands Dans Theater opnieuw Jirí Kyliáns wonderbaarlijk sprookje 'Kaguyahime'. Een meesterwerk op ijle Japanse muziek en oorverdovend getrommel, met een fascinerend toneelbeeld en vooral adembenemend danswerk. 23 febr Enschede Twentse Schouwburg, 27 febr Venlo CC De Maaspoort, 29 febr Utrecht Stadsschouwburg.

ELEKTRA & ORESTES Erik-Ward Geerlings bewerkte twee klassieke tragedies van Euripides tot een gewaagde mix van punkachtig muziektheater, prettig gestoorde kolder en politiek theater met een ironische ondertoon. De god Apollo is een dik en vleuggellam kereltje, Euripides treedt op als rasta en de boer bij wie het koningskind Elektra is ondergedoken vergrijpt zich aan zijn geit. Met oa Hilt De Vos en Sam Bogaerts. 23 febr Eindhoven Schouwburg.

LANG LEVE DE OPERA Jasperina de Jong en Lieuwe Visser spelen een geraffineerde en hoogst originele tweepersoonsmusical van Ivo de Wijs en Joop Stokkermans. 23 febr Arnhem Schouwburg, 24 febr Sliedrecht De Bonkelaar, 27 febr Zaandam De Speeldoos, 28 febr Gouda Schouwburg.

4XLIEFDE De verleidingskunsten van Introdans Educatief laat de harten sneller kloppen bij dansvriendjes en hun ouders. Ohad Naharin, Hans van Manen, Nils Christe en Jean-Christophe Maillot spelen een geraffineerd spel op het thema 'liefde'. 25 febr Wageningen Schouwburg Junushoff, 28 febr Vught De Speeldoos.

EN VERDER Laat maar laaien door Kees Torn. 27 febr Beusinchem Het Heerenlogement; Naggelwauz van Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong. 24 febr Tilburg Stadsschouwburg, 29 febr Haarlem Stadsschouwburg; De mensenvriend door Erik van Muiswinkel. 23, 24 febr Gouda Schouwburg, 28 feb Emmen De Muzeval, 29 feb Soest C3; The sound of music door het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, met An Lauwereins en Ernst Daniël Smid. 23 t/m 25 febr Amsterdam Carré.