Volleybalploeg naar EC-finale

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 22 FEBR. De volleyballers van Alcom/Capelle hebben zich geplaatst voor de eindronde van de Europese beker voor bekerwinnaars. De ploeg van speler-coach Pieter Jan Leeuwerik won gisteravond in het laatste groepsduel met 3-0 (15-9, 15-7 en 15-7) van MTV Näfels uit Zwitserland. Behalve Capelle plaatsten ook Unicaja Almerica uit Spanje, Bayer Wuppertal uit Duitsland en Olympiakos Piraeus uit Griekenland zich voor de finaleronde van de Cup Winners League op 9 en 10 maart in Piraeus.

Bij de vrouwen slaagde Bonduel-le/VVC er niet in de eindronde te bereiken van het toernooi voor bekerwinnaars. Het team uit Vught verloor in Moskou met 3-0 (15-13, 17-16 en 15-3) van CSKA. De Russische ploeg en het Italiaanse Anthesis Modena gaan door naar de Super Four. Landskampioen Link/AMVJ was al uitgeschakeld in de Champions League. De volleybalsters uit Amstelveen verloren gisteren in vier sets van Skup Olomouc uit Tsjechië.