Van Benthem beëindigt schaatscarrière

SINT JANSKLOOSTER, 22 FEBR. Evert van Benthem heeft besloten zijn carrière als marathonschaatser te beëindigen. De tweevoudig winnaar van de Elfstedentocht (1985 en 1986) geeft voorrang aan zijn maatschappelijke loopbaan. Van Benthem (37) zegt zijn werkzaamheden als veehouder en kaasboer in het Overijsselse Sint Jansklooster niet langer te kunnen combineren met het marathonschaatsen.

“Ik wist al het hele seizoen voor mezelf dat dit mijn laatste jaar zou worden”, zei hij gisteren. “De hele tijd hoopte ik op een nieuwe Elfstedentocht. Dat zou een heel mooi afscheid zijn geweest.” Van Benthem deed dit seizoen maar aan zes marathons op kunstijs mee. Bij het NK op natuurijs eindigde hij als zestiende, bij het NK op kunstijs finishte hij als 27ste. In 1988 en 1991 won hij de Alternatieve Elfstedentocht in het Finse Rovaniemi. Vandaag rijdt Van Benthem in Uitgeest zijn laatste marathon op natuurijs.