URAP SAYURAN

Steeds meer koks geven graag hun recepten prijs aan geïnteresseerden. Het Hilton restaurant in Rotterdam begon twee jaar geleden met kookdemonstraties, gevolgd door een lunch. Deze bijeenkomsten hebben steeds een ander thema. Op dit moment staat Indonesië centraal. In maart zijn er drie dagen lang demonstraties voor het bereiden van vis en april staat in het teken van het Texels lam. De recepten van de demonstraties krijgen de deelnemers mee naar huis. Daarom hier geen recept van het (heel bijzondere) Indonesische demonstratiemenu, maar van een ander gerecht uit de keuken van hetzelfde hotel.

Voor vier personen: 250 gram kouseband 250 gram taugé circa 5 cm laos 1 gesnipperde ui 2 eetlepels olie 3 eetlepels sambal oelek 100 gram gedroogde kokos water zout, peper Snijd de kouseband in stukjes van 3-4 centimeter. Blancheer beide groenten tot ze beetgaar zijn: taugé 1 minuut, kouseband enkele minuten. Spoel de groenten af met koud water en laat ze uitlekken. Schil en rasp de laos. Fruit de laos en de ui in de olie. Bak de sambal even mee. Voeg de kokos en en een scheutje water toe en schep de groenten erdoor. Breng het gerecht met zout en peper op smaak. Serveer het gerecht warm als onderdeel van een rijsttafel of tumpung (feestelijke rijst).

Inlichtingen kookdemonstraties en andere culinaire activiteiten: Hilton Hotel, Helmi Greeve, 010-4120716.

Rechtzetting: In het recept over Sukiyaki van afgelopen dinsdag is het faxnummer vermeld in plaats van het telefoonnummer. Het juiste nummer is: 020-6279523.

    • Annelène van Eijndhoven