Philips investeert 650 mln in drie Franse fabrieken

Philips investeert 2 miljard franc (650 miljoen gulden) in drie fabrieken in Frankrijk.

Het gaat om uitbreiding van de vestigingen in Le Mans (telecommunicatie), Caen (halfgeleiders) en Dreux (beeldbuizen). De investering in de vestiging Le Mans bedraagt 1 miljard franc. Met dit project wil Philips van Le Mans het internationale hoofdkwartier maken voor de mobiele telefoonindustrie. De fabriek maakt nu al draadtelefoons en faxapparaten. Het is de bedoeling vanaf 1997 jaarlijks 4 miljoen mobiele GSM-telefoons in Le Mans te vervaardigen. De werkgelegenheid neemt door de investering met duizend banen toe tot 2100.

In Caen en Dreux gaat het om investeringen van elk 500 miljoen franc. De uitbreidingen moeten respectievelijk 300 en 100 extra arbeidsplaatsen opleveren. Op dit moment werken in Caen duizend mensen en in Dreux 1100.