Jaarwinst NKF stijgt met 43 pct

NKF Holding (kabels) heeft zijn netto winst met 43,4 procent vergroot tot 40,5 miljoen gulden. Vorig jaar verdiende het bedrijf 28,3 miljoen gulden netto. De geconsolideerde omzet van NKF steeg met 63,5 procent tot 1,2 miljard gulden.

De scherpe stijgingen van zowel omzet als winst hangen samen met de aankoop van Nokia Cables in Finland, met terugwerkende kracht tot 1 januari 1995. Pas sinds een week is er over deze aankoop definitieve overeenstemming bereikt met het Finse elektronica- en telecommunicatieconcern Nokia, tot voor kort grootaandeelhouder van NKF.

Nokia kondigde in december vorig jaar aan zijn kabelactiviteiten af te stoten. NKF, voor 55 procent eigendom van Nokia kwam daardoor op eigen benen te staan, met medeneming van Nokia Cables. Het aantal werknemers groeide daardoor met 1100 tot 2800.