Internet belooft miljardenmarkt te worden

WASHINGTON, 22 FEBR. Internet belooft een goudmijn te worden voor de aanbieders van dit wereldwijde computernetwerk.

In Noord-Amerika verdienden zij vorig jaar alleen al aan abonnementen, exclusief reclame-inkomsten, ruim 1,8 miljard dollar (3 miljard gulden). Dit meldde donderdag het Californische onderzoeksbureeau Multimedia Research. Het bureau gaat ervan uit dat in 2000 de inkomsten zullen oplopen tot 7,2 miljard dollar, waarvan 5,4 miljard dollar uit algemene abonnementen en 1,8 miljard dollar uit abonnementen op specifieke Internet-diensten. Een aansluiting op Internet in de Verenigde Staten kost gemiddeld 15 dollar, nog geen 25 gulden. Er zijn zo'n 24 miljoen gebruikers, van wie tien miljoen betalend abonnée zijn. De abonnées zullen volgens Multimedia toestromen: in 2000 kunnen het er al 38 miljoen zijn. Multimedia schat de totale toekomstige markt voor commerciële mogelijkheden voor het uitbaten van Internet op 46 tot 73 miljard dollar. Uit het onderzoek door Multimedia bleek ook dat het aantal commerciële sites of adressen op het World Wide Web van Internet zesduizend bedroeg in mei 1995. (Reuter)