Foto

REMAGEN - Duitse militairen, gisteren in Remagen, tijdens de begrafenis van generaal Adolf Galland, die vorige week op 83-jarige leeftijd stierf. Een militair draagt Gallands Ridderkruis, dat hij als jachtvlieger in de Tweede Wereldoorlog verdiende. Hij haalde het recordaantal van 105 geallieerde vliegtuigen neer. In 1942, op zijn dertigste werd hij de jongste generaal van de Wehrmacht. Nadat Rijksmaarschalk Hermann Göring de Duitse luchtmacht had verweten dat zij in de Slag om Engeland had “gefaald” gooide Galland zijn riddderkruis woedend op tafel. Na zijn vrijlating in 1947 uit Amerikaanse krijgsgevangenschap werd Galland aanvankelijk adviseur van de Argentijnse luchtmacht. Hij distantieerde zich van veteranenorganisaties die de misdadigheid van de Tweede Wereldoorlog betwistten. Begin 1955 keerde hij naar Duitsland terug en was sindsdien adviseur van lucht- en ruimtevaartbedrijven. (Foto Reuter)