ASM buigt verlies om in recordwinst

ASM International (voluit: Advanced Semiconductor Industries), fabrikant van machines voor de produktie van computerchips, heeft zijn verlies over 1994 (negatief 9,2 miljoen gulden) omgebogen in een recordwinst van 73,6 miljoen gulden over 1995. De winst per aandeel bedraagt 7,04 gulden.

De verwachtingen voor dit jaar zijn volgens president-directeur A. del Prado zeer goed.

Ook de omzet maakte een grote sprong, van 475 miljoen gulden in 1994 tot 671 miljoen gulden vorig jaar. De verkoop van diverse nieuwe machines voor de produktie van chips en materialen voor de chipsindustrie loopt volgens del Prado uitstekend. “We beginnen 1996 met zeer goede vooruitzichten. ASM beleeft zijn sterkste eerste kwartaal ooit en alles wijst erop dat we een versterking van resultaatverbeteringen kunnen verwachten”.

De in Bilthoven gevestigde onderneming is genoteerd aan de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq.