Zege voor Haarhuis bij toernooi in Memphis

ROTTERDAM, 21 FEBR. Paul Haarhuis heeft vannacht zijn eerste wedstrijd gewonnen bij een tennistoernooi in Memphis. Ondanks een inzinking halverwege de wedstrijd versloeg hij de Amerikaan Jeff Tarango met 6-2, 5-7 en 6-4 bij het St. Jude indoor-toernooi. In Antwerpen won Boris Becker gisteren met 6-4 en 6-4 van de Tsjech Martin Damm.

Haarhuis raakte in de tweede set twee keer zijn service-game kwijt tegen Tarango. “Ik moest mezelf er aan herinneren dat mijn voetenwerk moest verbeteren”, zei Haarhuis na de wedstrijd. “In de laatste set sloeg ik bovendien een groot aantal goede eerste services.”

Haarhuis, die als zevende is geplaatst en in de eerste ronde een bye had, speelt in de derde ronde waarschijnlijk tegen het jonge Australische talent Mark Philippoussis. Vorig jaar verloor Haarhuis een keer met 6-1 en 6-2 van de Australiër. Titelhouder Todd Martin, die vorig jaar in de finale won van Haarhuis, bereikte de derde ronde met een overwinning op de Zweed Mikael Tillstrom. Agassi en Sampras beginnen vandaag in Memphis.

In Antwerpen speelde Boris Becker zijn eerste wedstrijd sinds zijn zege op de Australian Open. De Duitse nummer één van de plaatsingslijst maakte gistermiddag korte metten met de Tsjech Martin Damm, nummer 63 op de ranglijst.

De organisatie van het ECC-toernooi haalde opgelucht adem. Becker liet in het verleden in Antwerpen twee maal op het laatste moment verstek gaan, zoals hij dat ook tweemaal deed bij het ABN/Amro-toernooi in Rotterdam. Ondanks afspraken en contracten bleek hij toen ziek, zwak en misselijk. Meestal was hij gewoon aan vakantie toe. En als Becker geen zin heeft te tennissen, is er weining dat hem op andere gedachten kan brengen.

Dit keer lijkt Becker gebrand op deelname, na een rugblessure die hem een tijdje langs de kant hield. Hij vroeg in Antwerpen en in Rotterdam om een wild-card en kreeg die. “Na mijn overwinning in Melbourne heb ik twee weken geen racket aangeraakt. Maar nu heb ik er weer zin in”, zei de 28-jarige nummer vier van de wereld die zich met Sampras, Agassi en Muster wil mengen in de strijd om de eerste plaats op de ranglijst. Becker had zich door de blessure terug moeten trekken uit het Duitse Davis-Cupteam en speelde evenmin de afgelopen week in Dubai.

Becker speelt in België in de tweede ronde tegen de Rus Andrei Olhovski, die zich via het kwalificatietoernooi wist te plaatsten voor het hoofdtoernooi. Olhovski won gisteren van de Duitser Prinosil.

De nummer vijf van de plaatsingslijst, de Spanjaard Sergi Bruguera, verloor gisteren van de Italiaan Renzo Furlan - vandaag tegenstander van Jan Siemerink.

De als tweede geplaatste Jevgeni Kafelnikov, zesde van de wereld, verloor met ruime cijfers van zijn vriend Andrei Medvedev uit de Oekraïne. Kafelnikov leed een 6-1 en 6-3 nederlaag in minder dan een uur. De Belgische publieksfavoriet Filip Dewulf won van de Spanjaard Javier Sanchez met 6-3 en 6-2.

Siemerink en Krajicek verloren gisteren hun eerste wedstrijd in het dubbelspel van de Zweden Bjorkman en Kulti.

Krajicek twijfelt nog of hij deze zomer wil deelnemen aan de Olympische Spelen. Hij maakt over twee weken zijn beslissing bekend. Nederland mag één dubbelteam en drie spelers in het enkelspel inschrijven.