Hulp Feyenoord voor Excelsior

ROTTERDAM, 21 FEBR. Feyenoord gaat een verregaande samenwerking aan met stadgenoot Excelsior. De trainers van Feyenoord zullen betrokken zijn bij het technisch beleid van de eerste-divisieclub en Feyenoord zal investeren in de club. Volgens Excelsior-voorzitter De Jager is met deze samenwerking het voortbestaan van zijn club gegarandeerd. “De afschaffing van het transfersysteem had ons op den duur van het toneel verjaagd. Financiële middelen om spelers te kopen dan wel langdurige contracten aan te bieden zouden ontbreken. Feyenoord wil van ons eerste team een aansprekend elftal maken, waarin het zijn eigen talent kan opleiden. Voor ons zijn er daardoor zelfs weer vooruitzichten op promotie naar de eredivisie.”

Volgens Excelsior is de samenwerking conform de reglementen van de KNVB. De club blijft onafhankelijk, het huidige bestuur gaat door en trainer Van der Pluym blijft zitten. Het betekent ook dat Excelsior definitief afziet van plannen met Sparta een nieuw stadion te bouwen in Capelle aan den IJssel. Op de huidige locatie wil Excelsior een nieuwe accomodatie neerzetten die plaatsbiedt aan 6500 toeschouwers.