Fors hogere winst bij SAS

STOCKHOLM, 21 FEBR. De winst voor belasting van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS is vorig jaar met 75 procent gestegen tot 2,63 miljard kroon (618 miljoen gulden). Als er geen stakingen waren geweest, zou het resultaat nog 350 à 400 miljoen kroon hoger zijn uitgevallen, zo heeft de maatschappij gisteren meegedeeld. SAS, dat vorig jaar een akkoord voor nauwe samenwerking sloot met Lufthansa, profiteerde van kostenbesparingen en wist bovendien meer dure tickets te verkopen. Dat laatste zorgde ervoor dat de omzet toenam met 5 procent tot 35,4 miljard kroon (8,3 miljard gulden) ondanks een magere groei van het totale vervoer met 1 procent. De maatschappij verwacht ook de komende periode weinig groei in het vervoer omdat economische situatie in veel landen minder gunstig is geworden. Verder zal de verscherping van de concurrentie de winstmarges beperken, aldus SAS.(ANP)