Sportkanaal

In de discussie om het sportkanaal met de KNVB heb ik tot op heden niets vernomen van het feit dat veel (enige tienduizenden?) Nederlanders niet naar sport kijken. Indien kabelexploitanten moeten gaan betalen voor het doorgeven van het signaal van het sportkanaal, dan berekenen zij dit uiteraard door aan de abonnees. Dit houdt in dat alle Nederlanders die niet naar sport kijken, worden gedwongen mee te betalen aan iets waar zij niets aan hebben. Persoonlijk voel ik hier helemaal niets voor.

Tevens wil ik u erop wijzen dat het kijk- en luistergeld momenteel 192 gulden per jaar bedraagt, waarvan 10 gulden als provinciale opslag (dat ook opgedrongen is!) en geen 160, zoals in uw berichtgeving is vermeld.

Is het niet vreemd dat voor een steeds slechter wordend produkt steeds meer betaald móet worden?

    • J. Huijs