Gulf Eternit met 80 pct in Wavin Repox

Gulf Eternit Industries (GEI) te Dubai en kunststofverwerker Wavin uit Zwolle hebben definitief overeenstemming bereikt over Wavin Repox. Zoals in november 1995 aangekondigd heeft Gulf Eterenit, in samenwerking met Future Management Holdings, 80 procent van de aandelen van Wavins activiteiten op het gebied van glasvezelversterkte epoxy leidingsystemen in handen gekregen. Wavin behoudt de resterende 20 procent.

GEI en Wavin Repox werken al samen sinds 1988. In het Midden-Oosten produceert GEI op basis van Wavin Repox' technologische kennis glasversterkte expoxy leidingsystemen, terwijl Wavin Repox produkten van GEI op de Europese markt brengt.

Wavin, een joint venture van de Overijsselse Waterleidingmaatschappij en Koninklijke Shell (elk 50 procent), wil zich concentreren op haar kernactiviteit: de produktie van kunststofbuizen en -kratten. De jaaromzet van bijna 2 miljard gulden wordt behaald met ongeveer 6000 werknemers.