Getronics wil Holec Projects overnemen

De Koninklijke Begemann groep wil opnieuw een Holec-onderdeel verkopen. Dit keer is Getronics geïnteresseerd in Holec Projects uit Hengelo, een bedrijf met 575 medewerkers verdeeld over vijf vestigingen en een jaaromzet van 160 miljoen gulden. Dit hebben de twee bedrijven bekendgemaakt.

Daarmee heeft Begemann bijna geheel afscheid genomen van het enkele jaren overgenomen Holec-concern. Eerder al namen een Italiaanse maatschappij en de Zwitserse bank UBS delen van Holec over. Alleen Holec-Ridderkerk behoort nog tot het conglomeraat van de voormalige Begemann-topman Joep van den Nieuwenhuyzen.

De verkoop aan Getronics past binnen de strategie van Begemann om zich om te vormen tot een participatiemaatschappij. Getronics denkt met de overname van Holec Project verder te kunnen groeien op gebied van opwekking, transport en distributie van elektrische energie. Holec Projects zal zelfstandig en onder eigen naam werkzaam blijven.