Foto

Foto: De voetballers van Zaragoza trainden gisteravond nog in het Olympisch Stadion in Amsterdam voor de tweede Super-Cupwedstrijd Ajax. Vanmorgen lastte scheidsrechter Mottram het duel af. Het veld is volgens de Schot vanavond onbespeelbaar. Ook uitstel tot morgen leek de arbiter zinloos. A. Kraan, vice-voorzitter van Ajax, weet de slechte toestand van het veld aan de halsstarrige houding van Zaragoza. “Als zij niet hadden getraind, was de kans op doorgaan van de wedstrijd aanmerkelijk groter geweest. Maar wij konden dat niet verbieden. Zaragoza hield vast aan het gentleman's agreement dat de tegenstander in het stadion mag trainen om aan het veld en het licht te wennen. Zij lieten het eigen belang kennelijk prevaleren boven het algemeen belang.”

Beide clubs gaan met de UEFA onderhandelen over een mogelijke nieuwe datum. Ajax-trainer Van Gaal is daarover sceptisch, het programma van de Amsterdamse club is overvol. De afgelasting kan voor Ajax vervelende consequenties krijgen. Ronald de Boer en Nordin Wooter zouden tijdens de tweede wedstrijd tegen Zaragoza hun wedstrijd schorsing uitzitten. Nu missen beide spelers waarschijnlijk de eerste kwartfinale-wedstrijd van de Champions League, op 6 maart uit tegen Borussia Dortmund. (Foto AP)