Architect trekt bezwaar tegen Museumplein in

AMSTERDAM, 20 FEBR. De Deense architect S. Andersson staat toch volledig achter de toekomstige veranderingen van het Amsterdamse Museumplein te staan. Enkele weken geleden liet hij per brief weten ernstig ongerust te zijn over 'dramatische wijzigingen' in zijn ontwerp voor het Museumplein.

Vorige week keurde de stadsdeelraad Zuid het bestemmingsplan voor het gebied goed, inclusief een alternatief voor de uitrit van de parkeergarage, waarmee Andersson eerst verre van gelukkig was. Maar nu heeft hij besloten er geen punt van te maken.

Het Museumplein, nu bekend als de kortste snelweg van Nederland, moet in de toekomst autovrij worden. Met name het deel van Anderssons ontwerp waarin 213 van de 372 bomen verdwijnen, stuitte op veel verzet van wijkbewoners, die een schaduwreferendum over het plan houden. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland spreken zich in mei uit over het bestemmingsplan. (ANP)