Voetbal Spanje

In de Spaanse competitie boekte Barcelona de eerste zege in een uitwedstrijd sinds vier maanden. De ploeg van trainer Cruijff versloeg Real Oviedo met 2-1. Aanvoerder Bakero scoorde al na een minuut voor Barcelona, na een listige voorzet van het talent De la Pena. Oviedo kwam op gelijke hoogte door een fraaie kopbal van Alvarez. Tien minuten voor tijd hielp Amor zijn team aan de onverdiende zege.

“Dit is een hele belangrijke zege voor ons”, concludeerde Cruijff na de winst op Oviedo. “Aan het einde van het seizoen zullen we alleen de uitslag nog weten. Hoe slecht we hebben gespeeld, zal niemand zich dan meer herinneren.”

Barcelona heeft nog steeds acht punten minder dan Atletico Madrid, dat de zware uitwedstrijd tegen subtopper Espanyol met 2-0 wist te winnen. Real Zaragoza, morgen tegenstander van Ajax in het tweede duel om de Super Cup, speelde voor eigen publiek met 1-1 gelijk tegen het laag geklasseerde Salamanca.