NBM-dochter Van Welzenes neemt Duits bedrijf over

Van Welzenes in Dordrecht, de spoorbouwonderneming van NBM-Amstelland, heeft per 1 februari de Duitse onderneming Joh. Gelissen Gleisbau in Essen overgenomen. Het bedrijf telt 35 medewerkers en behaalt een jaaromzet van 5 miljoen mark (5,6 miljoen gulden) met activiteiten op het gebied van spoor-, tram- en kraanbanen in het Ruhrgebied.

De overneming betekent een verdere groei en een betere geografische spreiding van de activiteiten van Van Welzenes in Duitsland. Het bedrijf richtte een jaar geleden Van Welzenes Gleisbau Roth und Partners te Görlitz op. In 1994 werd een belang van 40 procent genomen in Gleisbau Roth und Partners te Gölitz (jaaromzet 2 miljoen mark). Exclusief Gelissen bedraagt de jaaromzet van Van Welzenes 35 miljoen gulden.

De jaaromzet van het moederconcern NBM Amstelland bedraagt ongeveer 3,5 miljard gulden. De onderneming heeft 7.100 werknemers.