Formatieoverleg in Turkije hapert

ANKARA, 19 FEBR. Formatiebesprekingen tussen de Turkse conservatieve leider Mesut Yilmaz en de moslim-fundamentalistische voorman Necmettin Erbakan zijn in het weekeinde in problemen gekomen. Vandaag praten de twee verder. Volgens politieke waarnemers zijn beiden bang te veel concessies te doen. Yilmaz en Erbakan hadden eerder te kennen gegeven dichtbij een akkoord te zijn over een coalitieregering. Maar afrondende besprekingen werden gisteren onverwachts 24 uur uitgesteld. Yilmaz heeft gisteren gezegd dat hij eerst een door Erbakans Welvaartspartij te steunen minderheidsregering wil vormen, vóór een coalitie tot stand komt. Daartegen zou echter veel verzet bestaan onder de fundamentalisten, die als grootste partij meteen de coalitie willen domineren. (AFP, AP)