Daf Bus en Berkhof met bussenfabriek in Roemenië

De bussenbouwers Daf Bus en Berkhof Beheer beginnen midden volgend jaar met de produktie van stadsbussen in Roemenië. De fabriek wordt opgezet met Roemeense partners. Daf Bus levert de Roemenen de complete onderstellen die ter plaatse met ondersteuning van Berkhof worden afgebouwd. Per jaar moeten 100 bussen worden geproduceerd en gestreefd wordt naar een produktie van 200 tot 250 bussen. De Roemeense deelnemers, de vervoersmaatschappij RATB (Rega Autonoma de Transport Bucaresti) uit Boekarest en RomAmerica Invest, krijgen een belang van 40 procent in de nieuwe onderneming. De beide Nederlandse partners krijgen de resterende 60 procent. RATB - in 1990 opgericht na een reorganisatie van de vroegere staatsvervoersmaatschappij - bezit een verouderd wagenpark van 1210 bussen.