Crisis bij Bayern, Beckenbauer stil na zwaar verlies

ROTTERDAM, 19 FEBR. De tweede opeenvolgende competitienederlaag heeft bij Bayern München voor een crisissfeer gezorgd. De Beierse miljoenenclub verloor zaterdag op eigen veld met 4-1 van Karlsruhe. Een week eerder won HSV in het olympisch stadion van München. Bayern staat nog steeds op de tweede plaats in de Bundesliga. Koploper Borussia Dortmund kwam niet in actie.

Bayern-voorzitter Franz Beckenbauer reageerde geprikkeld na de teleurstellende prestatie. Voor de Duitse televisie wilde hij geen commentaar geven op het gerucht dat de pas aangestelde trainer Otto Rehhagel zijn langste tijd gehad heeft. Beckerbauers zwijgen was voer voor nog meer speculaties. De naam van Johan Cruijff, die wellicht Barcelona gaat verlaten, wordt ook genoemd in de Beierse bossen. Beckenbauer en Cruijff zijn al meer dan twintig jaar bevriend.

Binnen de lijnen wil het nog niet erg vlotten bij Bayern. De huidige selectie wordt geplaagd door blessures. Rehhagel heeft tijdens de lange winterstop flink doorgetraind en ondervindt nu de gevolgen van zijn straffe aanpak. Libero Lothar Matthäus is weer hersteld van zwaar blessureleed, maar de record international had het juiste ritme nog niet te pakken.

Bij Karlsruhe was de Zuidafrikaan Dundee succesvol. Met twee treffers bracht hij zijn totaal van dit seizoen op negen. De overige doelpunten van Karlsruhe kwamen op naam van Bender, die een paar jaar geleden door Bayern werd afgedankt. Scholl scoorde nog tegen. De 4-1 betekende de grootste nederlaag van Bayern op eigen veld sinds 1991.