Verzekeraar Aegon verkoopt vijftien vakantieparken

ROTTERDAM, 17 FEBR. Verzekeraar Aegon verkoopt zijn vijftien vakantieparken aan een houdstermaatschappij van de Rotterdamse financier Cees de Bruin. Aegon stoot dochter Aegon Recreatie af, omdat dit bedrijf niet behoort tot de kernactiviteiten van Aegon.

Aegon liet gisteren weten dat de vakantieparken worden overgenomen door Roosland Beheer, onderdeel van de Indofin Group in Rotterdam. De Indofin Group bundelt een groep van houdstermaatschappijen in binnen- en buitenland, gecontroleerd door de familie De Bruin. Indofin is een maatschappij die meerderheids- en minderheidsbelangen neemt in ondernemingen.

Niet bekend

Aegon Recreatie exploiteert in totaal 15 bungalowparken, waarvan er tien in Nederland gevestigd zijn en vijf in Duitsland. De dochteronderneming van Aegon neemt een belangrijke plaats in op de Nederlandse en Duitse markt voor bungalowverhuur. Samen met Centerparcs en Gran Dorado behoren de vakantieparken van Aegon tot de drie grote partijen op de Nederlandse markt. In Nederland bezit Aegon onder meer de vakantieparken Aelderholt (Drenthe), Coldenhove, Heideheuvel en Sluftervallei en Vogelmient op Texel.

De geschiedenis van de bungalowparken van Aegon gaat terug tot de jaren vijftig, toen de verzekeraars die later Aegon zouden vormen (Ago, Ennia) medewerkers tijdelijk onderbrachten in stacaravans. De Ennia-bungalowparken groeiden later uit tot een begrip in Nederland. Volgens een woordvoerder van Aegon is Aegon Recreatie een zeer winstgevend bedrijf. Maar Aegon wil zich concentreren op de verzekeringsactiviteiten en daarom is het recreatiebedrijf beter af met een eigenaar die het bedrijf ook op langere termijn wil ontwikkelen.

“De bungalows waren een vreemde eend in de bijt”, verklaarde Indofin-directeur R. de Vicq, “Aegon is beter in verzekeren.” Indofin ziet wel brood in de vakantieparken. Hun rendement dat nu nog redelijk is, valt nog wel op te krikken, zo denkt hij: “Ik denk dat wij net zo goed of nog beter zijn dan Aegon.” Op termijn, als de situatie inderdaad is verbeterd, wil Indofin de zaak doorverkopen. “We zijn een investeringsgroep en kijken altijd naar projecten met toegevoegde waarde.”