Triple P hoopt omzet in drie jaar te verdrievoudigen

Nog maar twee maanden aan de Amerikaanse beurs genoteerd en het in Vianen gevestigde automatiseringsbedrijf Triple P overweegt om ook een notering aan te vragen aan de Amsterdamse, Britse of Duitse effectenbeurs. De directie hoopt ook in drie jaar de omzetgrens van 1 miljard gulden te passeren met een operationeel resultaat van ongeveer 13 procent. Dit zei bestuursvoorzitter F. Khaleghi Yazdi tijdens een toelichting van de jaarcijfers over 1995.

Triple P - de drie p's staan voor people, performance en partnership - noteerde het afgelopen jaar wat bescheidener resultaten. De omzet kwam uit op 347,1 miljoen gulden, terwijl er een nettowinst werd opgemaakt van 10,5 miljoen. In 1994 keek de onderneming nog tegen een mega-verlies aan van 66,6 miljoen gulden, maar dat werd veroorzaakt door een afboeking van goodwill op de winst- en verliesrekening.

Om een operationeel resultaat van 13 procent te behalen, moet Khaleghi Yazdi hard werken. Het afgelopen jaar was goed voor een plus van slechts 3 procent. Autonoom moet de omzet jaarlijks met 30 procent stijgen. Om de 1 miljard-grens te bereiken zijn daarnaast ook nog acquisities nodig. Triple P denkt de prestaties te verbeteren door minder hardware te verkopen en zich meer te richten op software. Daar zijn de marges hoger. Ook binnen de softwaresector wordt duchtig geschoven. Minder onderhoud, minder computers aan elkaar sluiten, en meer pakketten verkopen en meer netwerken beheren.

De Duitse markt is na Nederland voor Triple P de belangrijkste Europese afzetmarkt. In 1994 kreeg Triple P na de overname van Mai Duitsland een voet tussen de deur. Op termijn is zelfs een notering aan de beurs van Frankfurt niet uitgesloten, want dat levert geld, reclame en contacten op.