Mexicaanse economie krimpt 6,9 procent

MEXICO, 17 FEBR. De economie van Mexico is vorig jaar met 6,9 procent achteruitgegaan. Zo slecht heeft de Mexicaanse economie in tientallen jaren niet gepresteerd, zo heeft het ministerie van financiën gisteren meegedeeld. In 1994 bedroeg de economische groei nog 3,5 procent. De achteruitgang is geheel het gevolg van de peso-crisis. De koers van de nationale munteenheid begon in december 1994 te dalen en uiteindelijk raakte de peso de helft van zijn waarde kwijt. Om de vlucht van kapitaal te stoppen ging de regering over tot een strak monetair beleid, maar de hoge rente die daarvan het gevolg was, belette elke vorm van economische groei. Het dieptepunt bereikte de economie in het tweede kwartaal van vorig jaar, toen het bruto binnenlands produkt (bbp) 10,5 procent kleiner was dan in het tweede kwartaal van 1994. In het vierde kwartaal was het bbp 6,6 procent kleiner dan in de overeenkomstige periode van 1994. (DPA)