LIEVE ZUSTER.

Twee zusters van Eva Perón, de overleden echtgenote van de vroegere Argentijnse president Juan Perón, zijn woedend over de film die regisseur Alan Parker bezig is te maken over het leven van 'Evita'. Zij kunnen - evenals veel andere Argentijnen voor wie Evita nog altijd een heldin is - niet verkroppen dat uitgerekend de Amerikaanse popzangeres Madonna daarin de hoofdrol moest krijgen. “Men is bezig de herinnering aan onze lieve zuster te verdraaien”, schreven Blanca Amelia Duarte en Erminda Lujan Duarte deze week in een advertentie in een Argentijns dagblad. Zij vinden Madonna's 'blasfemische gedrag' in muziekvideo's waarin de zangeres gebruikmaakt van het crucifix onverenigbaar met het leven van hun zuster, dat volgens hen geënt was op de leer van Christus. “De herinnering aan mensen als Evita zou niet moeten worden blootgesteld aan de commerciële honger van entertainers”, aldus de Duarte-zusters.

    • Bernard Hulsman