ING koopt Hongaarse bank

AMSTERDAM, 17 FEBR. ING Bank koopt de Hongaarse retailbank Dunabank Rt. Ze zal worden ondergebracht bij ING Bank Boedapest in Hongarije. Dunabank, met een balanstotaal van 190 miljoen gulden een middelgrote bank in Hongarije, was in 1989 de eerste bank die in Hongarije creditcards introduceerde en heeft een vooraanstaande positie op dit terrein met circa 50.000 klanten en 6000 accepterende winkels en bedrijven. De Hongaarse bank heeft tien kantoren en ongeveer 350 werknemers. Ze is in 1991 in Hongarije begonnen met de start van een levensverzekeringsmaatschappij, waarvoor thans ruim 2300 agenten werken. Volgens ING zijn er inmiddels 250.000 polissen verkocht. Naar verwachting zal de overname van de Dunabank eind van deze maand zijn afgerond. ING wil geen mededelingen doen over de overnameprijs.