Foto

Foto: DEN HAAG - Madurodam staat sinds oktober in de steigers. De miniatuurstad in Den Haag, die jaarlijks gemiddeld een miljoen bezoekers trekt, wordt heringericht. Sommige gebouwen zijn in landbouwfolie ingepakt om ze te beschermen tegen mogelijke beschadigingen door bouwwerkzaamheden, andere gebouwen krijgen een grondige opknapbeurt. De haven van Rotterdam wordt uitgebreid met een buitenhaven waarover vier bruggen worden gespannen: de Brienenoordbrug, de Erasmusbrug, een zogeheten N-liggerbrug - vergelijkbaar met de oude Moerdijkbrug - en de Dordtse Hefbrug, een lage spoorbrug. Bovendien wordt Madurodam uitgebreid met de zogeheten Stad van de Toekomst, met voorbeelden uit de hedendaagse architectuur in Nederland, waaronder woningbouw uit Lelystad, Almere en Amersfoort, het NS-station Blaak in Rotterdam en het Huis van de Toekomst in Rosmalen. Verder krijgt Madurodam een nieuw entreegebouw, een tweede restaurant en een ondergrondse hal, waar zandsculpturen worden tentoongesteld. De verbouwing kost in totaal bijna 36 miljoen gulden. Op 1 april kan de miniatuurstad weer worden bezichtigd. (Foto Roel Rozenburg)