BOEVEN

Tegen ex-Beatle Paul McCartney bestond een moordcomplot, aldus het Britse dagblad The Sun afgelopen week. Twee rovers hadden de politie verteld dat een collega met wie zij een juwelier zouden overvallen, zich plotseling ontpopte als een huurmoordenaar toen Paul McCartney toevallig de te beroven juwelierszaak verliet. Vergeefs probeerde de huurling, die volgens eigen zeggen 100.000 pond voor de moord op de ex-Beatle zou krijgen, zijn mederovers ervan te overtuigen McCartney ter plekke te doden. De huurmoordenaar zou zich volgens de informanten nu in gevangenschap bevinden, schreef The Sun. Paul McCartney liet via een woordvoerder woensdag een andere versie van het verhaal de wereld insturen. McCartney liep toevallig op straat toen twee rovers op het punt stonden om met getrokken pistool een winkel te beroven. Een van hen herkende hem en vroeg McCartney om een handtekening, die de musicus, vriendelijk als altijd, zonder dralen gaf. Niet lang na de beroving werden de twee boeven gearresteerd. Tijdens hun verhoor schepte de rovende handtekeningenjager tegenover de politie op over zijn nieuwste aanwinst. Dit verhaal zou zich van mond tot mond hebben ontwikkeld tot het artikel in The Sun over het moordcomplot.

    • Bernard Hulsman