Winstdaling Holland Colours

Holland Colours Apeldoorn (HCA) verwacht in het op 31 maart aflopende boekjaar een lagere winst. De voorlopige jaarcijfers van de pigmentenfabrikant gaan uit van een netto winst van 4,3 miljoen tot 4,5 miljoen gulden in 1995/96 tegenover 5,3 miljoen in het voorgaande boekjaar.

HCA heeft last gehad van tegenvallende verkopen en onverwacht hogere aanloopkosten in Mexico en Brazilië. In West-Europa zorgt de huidige, strenge winter voor lagere afzet, terwijl het HCA-bedrijf in Indonesië last had van de ingezakte bouwmarkt in Australië.

De winstdaling had tevens te maken met de verwerking van de sterke groei in het voorgaande boekjaar en de invulling van de vernieuwde organisatie. Positief nieuws komt er uit Hongarije en Noord-Amerika, waar HCA de opgaande lijn vasthield.

Voor het komende boekjaar verwacht het bedrijf in alle geografische gebieden winstgroei te kunnen boeken. Het dividendvoorstel luidt 2,14 gulden (onveranderd).