Winst Sligro stijgt met 13,2 pct

Groothandelsgroep Sligro Beheer uit Veghel noteerde in het afgelopen jaar een hogere jaarwinst. Het netto resultaat liep met 13,2 procent op tot 16,3 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat steeg ruim twintig procent tot 30,1 miljoen gulden. De omzet nam toe met 19,2 procent tot 865,5 miljoen gulden. Hoewel de verwerving van twee grote klanten hierop van invloed was, lag de groei zonder dit effect boven de 3,2 procent omzetgroei behaald in 1994.

De winst per aandeel steeg van 4,89 gulden naar 5,32 gulden. Het dividend wordt opgetrokken van 1,75 gulden (herrekend voor 2 voor 1 split van vorig jaar) tot 2 gulden per aandeel.

Voor 1996 gaat Sligro uit van een autonome groei van de omzet van 3 tot 4 procent. De acquisities van vorig jaar hebben weinig effect op de omzet, nieuwe acquisitiers daarentegen kunnen de groei versterken. Sligro verwacht dit jaar een “duidelijke” toeneming van de netto winst.