Nieuw stadion NAC heeft verwarmd veld

BREDA, 16 FEBR. Als eerste club in het betaald voetbal krijgt het Bredase NAC veldverwarming in het nieuwe stadion.

Het NAC-bestuur gaat ervan uit dat de KNVB in de toekomst van alle professionele verenigingen eist hun hoofdveld te voorzien van verwarming onder de grasmat, zodat de competitie volgens schema kan worden afgewerkt. Met ingang van het komend seizoen heeft de Bredase eredivisieclub een nieuw stadion, dat ongeveer 30 miljoen gulden kost. De accommodatie telt 17.000 overdekte zitplaatsen. Met de aanleg van de verwarming is volgens NAC-bestuurslid Cees van Haperen 300.000 gulden gemoeid. In bestaande stadions kost een veldverwarming tien keer zo veel omdat daar extra werk moet worden verricht. NAC wordt aangesloten op de stadsverwarming van Breda, waardoor de stookkosten per seizoen beperkt blijven tot 5.000 à 7.000 gulden.