NEC verdubbelt produktie chips

TOKIO, 16 FEBR. Het Japanse NEC, een van de grootste high tech bedrijven, zal zijn produktie van 16 megabit geheugenchips (zogenoemde drams) verdubbelen tot 18 miljoen per maand.

Een woordvoerder verklaarde vanmorgen dat de verdubbeling eind december een feit moet zijn. Begin 1997 gaat de produktie van de chips, een belangrijk onderdeel van de personal computer, naar 20 miljoen per maand. Volgens analisten onderstreept NEC hiermee zijn positie als marktleider. NEC daagt ook het Zuidkoreaanse Samsung uit, op dit moment de grootste producent van de 'drams' van 16 megabit. Veel chipproducenten produceren snel meer van deze 'drams' te produceren, nu door overproduktie van 4 megabit chips tot een scherpe prijsdaling heeft geleid. Intussen zijn producenten al bezig met de ontwikkeling van 64 megabit chips. (AP)