Milosevic pakt kritisch tv-station aan

BELGRADO, 16 FEBR. Het bewind van de Servische president Slobodan Milosevic heeft gisteren een eind gemaakt aan de onafhankelijkheid van een van de laatste niet door de regering gecontroleerde media in Servië, het kritische televisiestation Studio B.

De regering maakte een eind aan de onafhankelijke status van Studio B en droeg de controle over aan de gemeente Belgrado. Daarmee zette het bewind een punt achter een politiek-juridische strijd over de status van Studio B die enkele jaren heeft geduurd. De chef van het televisiestation, Milorad Roganovic, werd ontslagen en vervangen door een aanhanger van de regering. De politie drong de studio's binnen op het moment waarop Roganovic de kijkers toesprak en zette de uitzending stop. Met uitzondering van de bladen Vreme en Nasa Borba zijn nu alle media in Servië in handen van de regering. (Reuter)