Vonnis in Duitse fraude-zaak

FRANKFURT, 15 FEBR. Een 55-jarige fabrikant van worstwaren in Duitsland is deze week veroordeeld voor belastingontduiking tot een gevangenisstraf van 3 jaar en 9 maanden plus een boete van 1,3 miljoen mark. De eigenaar van een van de grootste worstverwerkingsbedrijven ter wereld is de eerste veroordeelde in een omvangrijk belastingschandaal, waarin ook de naam is genoemd van de Dresdner Bank, de tweede bank van Duitsland. Volgens hem heeft een filiaal van de Dresdner Bank in Koblenz hem geholpen bij het wegsluizen van ongeveer 18 miljoen mark naar een geheime rekening in Luxemburg, maar dat ontkende de bank gisteren. Dresdner liet weten dat het geval van de fabrikant los staat van het omvangrijke onderzoek dat de Duitse justitie in 1993 is begonnen naar de betrokkenheid van Dresdner en andere financiële instellingen bij de kapitaalvlucht uit Duitsland. (AP)