Siemens Nixdorf

In NRC HANDELSBLAD van 8 februari wordt in een bericht over de firma Bull gemeld, dat alleen Olivetti overblijft als Europese pc-producent van enige omvang en dat Siemens zijn pc-activiteiten zou hebben opgegeven.

Met name dat laatste is niet waar. Siemens Nixdorf Informationssysteme AG (een honderd procent dochter van Siemens AG) kent een winstgevende pc-activiteit waarmee zij volgens onafhankelijke marktonderzoeker Dataquest in Europa thans de vierde plaats bezet.

Bovendien is het goed te weten dat de pc-fabriek van Siemens Nixdorf in Augsburg in de afgelopen tien jaar één miljoen pc's heeft geproduceerd. Momenteel produceren én verkopen we er én miljoen in één jaar (boekjaar '96). Deze getallen geven wel aan hoe sterk we inmiddels geworden zijn: de grootste Europese pc-leverancier.

Als pervoorlichter ben ik uiteraard in enige mate subjectief als het gaat om mijn eigen onderneming, maar u zult het op grond van de harde cijfers toch met mij eens zijn dat ook Siemens Nixdorf een Europese speler 'van enige omvang is'.

    • Siemens Nixdorf Informatiesystemen Bv
    • Dick Kors