Klein Palermo

In de rubriek 'Ergens anders' over 'Klein Palermo' (NRC HANDELSBLAD, 6 februari) stelt Geert Mak: “Vertegenwoordigers van deze penose-groepen nemen dan ook rustig deel aan de overlegstructuren van de buurt en de gemeente, en verwerven zich zo het nodige respect en aanzien. Ze zijn betrokken bij het Economisch Herstelplan Zeedijk, ze helpen met buurtkrantjes, en bordeelhouders praten, aldus Van Traa, met de politie over brandende buurtproblemen als berovingen en diefstal van fietsen.”

Aangezien hierin de woorden 'Economisch Herstelplan Zeedijk' met hoofdletters geschreven zijn, is de suggestie aanwezig dat er criminelen betrokken zouden zijn bij de NV Economisch Herstel Zeedijk, tegenwoordig kortweg NV Zeedijk.

Wij hechten eraan er op te wijzen dat de NV op geen enkele wijze gebruik maakt van criminele gelden en/of diensten, noch van andere criminele handelingen.

    • J. Cohen
    • Nv Zeedijk