Geen daling in veerbootpassagiers

Het passagiersvervoer over zee tusen ons land en Engeland is tegen de verwachting niet gedaald sinds de Kanaaltunnel open ging voor personenvervoer, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De Kanaaltunnel ging in 1994 open voor passagiersvervoer. Het vervoer over zee van en naar ons land bleef vorig jaar met twee miljoen passagiers nagenoeg gelijk met 1994. Bijna 95 procent daarvan bestond uit vervoer per veerboot van en naar het Verenigd Koninkrijk. Het merendeel van de overige passagiers koos voor reizen tussen Nederland en Scandinavische bestemmingen. In IJmuiden steeg het passagiersvervoer met de activiteiten van Scandinavian Seaways vorig jaar met 67 procent ten opzichte van 1994. Daarmee is die havenplaats een grotere passagiershaven geworden dan Vlissingen dat door het verdwijnen van de Olau Line een flinke terugval moest incasseren.