ZWOLLE

De rechtbank in Zwolle heeft een 37-jarige politieman uit Almere vrijgesproken van mishandeling van een arrestant. De politieman, die dienst doet als hondengeleider, zou de geboeide arrestant meermalen hebben opgepakt en op de grond gegooid. De man had verwondingen aan het voorhoofd en aan een wenkbrauw en was korte tijd bewusteloos. De officier van justitie had 1.000 gulden boete geëist en voorwaardelijke ontzetting uit het ambt van politieman gedurende een periode van twee jaar. Volgens de rechtbank is het niet aannemelijk dat de politieman heeft gehandeld zoals een collega van hem verklaarde. Dit gelet op het betrekkelijk geringe letsel dat bij de arrestant werd geconstateerd. Mede gelet op de andere zeer verschillende verklaringen die zijn afgelegd, oordeelde de rechtbank dat er onvoldoende bewijs is tegen de man. (ANP)